Tatar z Agatką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2002
Składniki:
- 40 g wołowiny bez kości
- 15 dag fasoli
- 2 ogórki
- 2 łyżki oleju
- 2 żółtka
- 1 rzodkiewka Agata
- 1 łyżka sezamu
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wołowinę umyć i zmielić przez maszynkę do mięsa. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. Ugotować fasolę w lekko osolonej wodzie, odcedzić, dodać do wołowiny. Dodać do tego szczyptę soli, pieprzu, olej i dobrze wymieszać, a następnie przełożyć na talerz. Na wierzch mięsa wylać same żółtko i posypać sezamem. Ogórki i rzodkiewkę obrać ze skóry, pokroić w słomkę, ułożyć po obu stronach mięsa.
Komentarze (0)