Tatar z Agatką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1831
Tatar z Agatką
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g wołowiny bez kości
  • 15 dag fasoli
  • 2 ogórki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 żółtka
  • 1 rzodkiewka Agata
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wołowinę umyć i zmielić przez maszynkę do mięsa. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. Ugotować fasolę w lekko osolonej wodzie, odcedzić, dodać do wołowiny. Dodać do tego szczyptę soli, pieprzu, olej i dobrze wymieszać, a następnie przełożyć na talerz. Na wierzch mięsa wylać same żółtko i posypać sezamem. Ogórki i rzodkiewkę obrać ze skóry, pokroić w słomkę, ułożyć po obu stronach mięsa.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów