Tatar z krewetek
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6707
Składniki:
- 100 ml ciemnego sosu sojowego
- 25 g czarnego kawioru
- 3 ząbki czosnku
- 1 kg mrożonych krewetek królewskich
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól morska
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Krewetki rozmrozić, umyć pod bieżąca wodą, po czym oczyścić z części niejadalnych i pokroić na drobne kawałki. Następnie do pokrojonych krewetek dodać przepuszczony czosnek, wlać oliwę z oliwek i sok cytrynowy, po czym doprawić do smaku solą morska i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na spodeczki. Potem dodać do tego czarny kawior i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Wszystko zalać sosem sojowym.
Komentarze (0)