Tatar z krewetek

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6272
Tatar z krewetek
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 ml ciemnego sosu sojowego
  • 25 g czarnego kawioru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kg mrożonych krewetek królewskich
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól morska

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Krewetki rozmrozić, umyć pod bieżąca wodą, po czym oczyścić z części niejadalnych i pokroić na drobne kawałki. Następnie do pokrojonych krewetek dodać przepuszczony czosnek, wlać oliwę z oliwek i sok cytrynowy, po czym doprawić do smaku solą morska i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na spodeczki. Potem dodać do tego czarny kawior i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Wszystko zalać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów