Raffaello
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2137
Składniki:
- 2 paczki krakersów (tak, tak, tych słonych!!!)
- 2,5 szklanki (pół litra) mleka
- 2 łyżki maki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1,5 kostka (300 gr) masła
- 1 paczka (250 gr) wiórków kokosowych
- Ewentualnie płatki migdałowe do dekoracji
Opis przygotowania:
0,5 szkl mleka, zółtka i obie mąki zmiksować.
Resztę mleka z cukrem i cukrem waniliowym zagotować.
Wlać masę budyniową mieszając, zagotować ciągle mieszając.
Ostudzić. Musi być całkiem zimne.
Zmiksować z miękkim masłem. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Lekko zmiksować.
W brytfance lub na tacy przekładać krakersy kremem, powinny wyjść trzy warstwy. Najlepiej podzielić krem na trzy części, żeby warstwy były równe.
Wierzch posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami.
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Resztę mleka z cukrem i cukrem waniliowym zagotować.
Wlać masę budyniową mieszając, zagotować ciągle mieszając.
Ostudzić. Musi być całkiem zimne.
Zmiksować z miękkim masłem. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Lekko zmiksować.
W brytfance lub na tacy przekładać krakersy kremem, powinny wyjść trzy warstwy. Najlepiej podzielić krem na trzy części, żeby warstwy były równe.
Wierzch posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami.
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Komentarze (0)