Kukurydza z mlekiem kokosowym i musli
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2408
Składniki:
- 400 g mini kukurydzy w zalewie
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki musli z suszonymi owocami
- 2 łyżki płatków kukurydzianych
- 2 łyżki cukru
- 2 gałązki świeżej mięty do dekoracji
Opis przygotowania:
Miętę umyć i osączyć z wody. Mini kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć do rondla, zalać mlekiem kokosowym, dodać cukier i razem zagotować. Zagotowane składniki przelać do miseczki. Musli oraz płatki kukurydziane przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)