Kukurydza z mlekiem kokosowym i musli

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2408
Kukurydza z mlekiem kokosowym i musli
fot. whologwhy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g mini kukurydzy w zalewie
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki musli z suszonymi owocami
  • 2 łyżki płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki cukru
  • 2 gałązki świeżej mięty do dekoracji

Opis przygotowania:

Miętę umyć i osączyć z wody. Mini kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć do rondla, zalać mlekiem kokosowym, dodać cukier i razem zagotować. Zagotowane składniki przelać do miseczki. Musli oraz płatki kukurydziane przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów