Tartinki z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 4850
Składniki:
- 3 kromki białego chleba
- 6 płatów (cienkich) boczku wędzonego
- 3 płaty czedaru albo sera munster
- 3 grube plastry pomidorów
- 15 g masła
- sól
- pieprz czarny (najlepiej święzo zmielony)
Opis przygotowania:
Kromki chleba obrumienić. Płaty wędzonego boczku dusić przez około 5 minut. Posmarować kromki chleba masłem i położyć na każdej kromce plaster sera, plaster pomidora i 2 plastry boczku. Posolić i popieprzyć. Ułożyć wszystko na bardzo gorącym grillu i piec, aż ser się roztopi i boczek będzie chrupiący.
Komentarze (0)