Zapiekanka tostowa z serem, bananami i orzechami
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1064
Składniki:
- 300 g białego sera twarogowego
- 100 g tłuczonych orzechów włoskich
- 8 kromek chleba tostowego
- 4 banany
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki całych migdałów
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Banany umyć, odsączyć z wody, obrać je ze skóry i usunąć z nich końcówki. Następnie banany pokroić w plastry i przełożyć je do miksera. Dodać do nich ser twarogowy, wsypać cukier, mielony cynamon i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie przełożyć ją do brytfanki i dodać do niej chleb tostowy. Całość posypać tłuczonymi orzechami włoskimi oraz całymi migdałami i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Wszystko piec przez 10 minut, a następnie wyciągnąć z piekarnika, posypać cukrem pudrem i lekko przestudzić.
Komentarze (0)