Zapiekanka tostowa z serem, bananami i orzechami

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1064
Zapiekanka tostowa z serem, bananami i orzechami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g białego sera twarogowego
  • 100 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 banany
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki całych migdałów
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Banany umyć, odsączyć z wody, obrać je ze skóry i usunąć z nich końcówki. Następnie banany pokroić w plastry i przełożyć je do miksera. Dodać do nich ser twarogowy, wsypać cukier, mielony cynamon i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie przełożyć ją do brytfanki i dodać do niej chleb tostowy. Całość posypać tłuczonymi orzechami włoskimi oraz całymi migdałami i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Wszystko piec przez 10 minut, a następnie wyciągnąć z piekarnika, posypać cukrem pudrem i lekko przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów