Roladki z bakłażana z serem i suszonymi pomidorami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1322
Składniki:
- 2 bakłażany
- 400 g serka kanapkowego
- 150 g suszonych pomidorów w zalewie
- 100 g tłuczonych orzechów włoskich
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Bakłażany umyć, odsączyć z wody i pokroić ostrym nożem w cienkie, podłużne plastry. Osuszyć je na papierowym ręczniku. Osuszone bakłażany oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszoną bazylią i smażyć je na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na średnim ogniu do chwili, aż się zeszklą. Wtedy ściągnąć je z ognia i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na plastry smażonych bakłażanów nałożyć ser kanapkowy, odsączone z zalewy suszone pomidory i całość posypać tłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystko zawinąć w roladki i przełożyć talerz.
Komentarze (0)