Tarta z pomidorami i mozzarellą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3187
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 cebula
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- 2 łyżki solonych orzeszków ziemnych
- 4 pomidory czerwone
- 4 pomidory pomarańczowe
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 30 g mozzarelli
- gotowy sos sojowy
- natka pietruszki
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, wyciąć w nim 4 kółka o średnicy 10 cm i zrobić wgłębienie. Do środka ciasta włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i pokrojoną drobno cebulę. Doprawić pieprzem oraz solą, nakryć serem mozzarella i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 stopni do momentu, aż ciasto osiągnie złoty kolor. Następnie wyciągnąć ciasto z piekarnika i wyłożyć na talerz. Kapustę czerwoną pokroić drobno, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem i przełożyć na ser mozzarella. Orzeszki ziemne drobno utłuc, wymieszać z oliwą, pokrojoną drobno natką pietruszki i udekorować talerz. Całość lekko polać sosem sojowym.
Komentarze (0)