Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 8128
Składniki:
- 500 g mrożonych filetów
- 125 g sera mozzarella
- 1/2 cytryny
- kilka pomidorów koktajlowych
- sól, pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Filety rozmrozić, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, a pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na niej położyć plastry mozzarelli i pomidory. Następnie polać wszystko odrobiną oliwy, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 220°C do momentu, aż rozpuści się ser.
Komentarze (0)