Sałatka z susz. pomidorami, mozzarellą i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3762
Składniki:
- 250 gr mieszanej sałaty (rukola, świeży młody szpinak, kapusta pekińska, sałata lodowa - jakieś kolorowe sałaty, im wiecej, tym lepiej)
- 1 maly słoik suszonych pomidorów
- pół małego słoika czarnych oliwek
- 1 kulka mozarelli
- 3-4 łyżki płatków migdałowych
- dressing:
- 4 łyżki octu balsamicznego,
- 4 łyzki oliwy,
- 1 łyzeczka musztardy
- sól i pieprz
- ewentualnie ząbek czosnku
Opis przygotowania:
W misce wymieszać porwaną na kawałki sałatę, pokrojone w paseczki pomidory, całe oliwki i pokrojoną w grubą kostkę mozarellę.
Składniki dressingu zmiksować i polać sałatę.
Posypać uprażonymi na suchej patelni na złoty kolor płatkami migdałowymi.
Składniki dressingu zmiksować i polać sałatę.
Posypać uprażonymi na suchej patelni na złoty kolor płatkami migdałowymi.
Komentarze (0)