Żołądki indycze z cebulą
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 11993
Składniki:
- 40 g żołądków indyczych
- 3 cebule
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonego tymianku
- 1 czerwona papryka chili
- pieprz czarny
- sól
Opis przygotowania:
Żołądki dokładnie umyć, osączyć z wody, oczyścić z błony i pokroić na kawałki. Zalać je 3 szklankami lekko osolonej wody i gotować przez 30 minut, a następnie odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać ugotowane wcześniej mięso, pokrojoną paprykę, po czym wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą, tymiankiem, kminkiem i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)