Tagliatelle z grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1691
Tagliatelle z grzybami
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu tagliatelle
  • 20 g pieczarek
  • 3 masła
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Makaron tagliatelle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki oraz zielony koperek umyć i osączyć z wody. Następnie pieczarki oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Potem dodać do tego pokrojony drobno zielony koperek i ugotowany wcześniej makaron. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu białego i dokładnie wymieszać. Całość smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod przykryciem, a potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów