Tagliatelle z grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1848
Składniki:
- 30 g makaronu tagliatelle
- 20 g pieczarek
- 3 masła
- 2 ząbki czosnku
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Makaron tagliatelle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki oraz zielony koperek umyć i osączyć z wody. Następnie pieczarki oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Potem dodać do tego pokrojony drobno zielony koperek i ugotowany wcześniej makaron. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu białego i dokładnie wymieszać. Całość smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod przykryciem, a potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)