Tagliatelle z awokado i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1594
Tagliatelle z awokado i pomidorami
fot. SweetOnVeg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu tagliatelle
  • 2 awokado
  • 2 pomidory
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, pokroić w kostkę, przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Potem ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Pomidory pokroić w kostkę i połączyć ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić do smaku solą i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy