Tagliatelle z awokado i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2333
Składniki:
- 40 g makaronu tagliatelle
- 2 awokado
- 2 pomidory
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, pokroić w kostkę, przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Potem ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Pomidory pokroić w kostkę i połączyć ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić do smaku solą i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)