Tagliatelle z pieczoną wieprzowiną i pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2669
Składniki:
- 300 g wieprzowej polędwicy
- 30 g makaronu tagliatelle
- 5 dag pieczarek
- 5 łyżek oleju
- 5 dag parmezanu w plastrach
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonego majeranku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron tagliatelle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Mięso umyć, osączyć z wody, natrzeć pieprzem, solą oraz majerankiem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie zalać olejem, posypać pokrojonymi pieczarkami, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć, pokroić w plastry, dodać do makaronu i polać sosem z pieczenia. Do całości dodać plastry parmezanu.
Komentarze (0)