Tagliatelle z grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3200
Składniki:
- 220 g makaronu tagliatelle (wstążki)
- 40 g pieczarek
- 5 dag kaparów
- 2 pomidory
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić i przełożyć na talerz. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i smażyć na maśle. Do pieczarek dodać rozdrobnione kapary, szczyptę soli i pieprzu. Obrać czosnek, pokroić drobno i dodac do smażonych pieczarek i kaparów. Wymieszać i smażyć do czasu, aż pieczarki zbrązowieją. Usmażone przełożyć na makaron i polać sosem z pieczenia. Pomidora pokroić na cząstki, szczypiorek pokroić drobno i posypać nim wierzch.
Komentarze (0)