Tacos meksykańskie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 11513
Składniki:
- 20 dkg mąki pszennej
- 10 dkg mąki kukurydzianej
- 4 łyżki oliwy
- 1 jajko
- 3 łyżki masła
- sól
- Nadzienie:
- 5 dkg fasoli
- 2 łyżki oliwy
- 2 jajka
- 12 dkg mielonej szynki
- szczypta ostrej papryki
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć, ugotować do miękkości i rozetrzeć na miazgę. Obie mąki zmieszać ze sobą, dodać jajka, oliwę i odpowiednią ilość wody, dobrze wyrobić na gładkie ciasto naleśnikowe. Dodać szczyptę soli i wymieszać. Masło rozsmarować na patelni i z ciasta smażyć naleśniki. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek. Miazgę fasoli rozetrzeć z oliwą i ugotowanymi jajkami, dodać do tego zmieloną szynkę, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wysmarować naleśniki i zawinąć w rulony. Naleśniki lekko podsmażyć na patelni z odrobiną masła i podawać na gorąco.
Komentarze (2)
a tabasco????????? tabasco to podstawa!!!!!!! k...a
Nalesniki wysmarowac I zwinac w rulony?????? I to maja byc tacos meksykanskie? To jakis zart.