Najlepsze racuchy ryżowe na świecie (rewelacja)
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 6802
Składniki:
- 100 g ryżu
- 1 jajo
- 60 g mąki
- 20 ml mleka
- 30 g cukru
- 3 g proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- sól
Opis przygotowania:
Ryż gotujemy, po lekkim przestudzeniu mieszamy z żółtkiem, cukrami, mlekiem i mąką z proszkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą ryżową. Na rozgrzany olej kładziemy placki masy, smażymy na złocisty kolor. Świetnie smakuje z cukrem pudrem albo z dżemem. W składnikach można podwajać porcje.
Komentarze (0)