Kiełbasa z grilla ze szpinakiem, komosą ryżową i grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2961
Składniki:
- 20 g pieczarek
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 kiełbasy grillowe
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 pęczek szpinaku
- 1 łyżka sezamu
- 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki czerwonej
- sól
Opis przygotowania:
Komosę ryżową opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odcedzić i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać do tego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone w plastry pieczarki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 2 minuty, po czym przełożyć na talerz. Szpinak umyć, osączyć z wody i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, a następnie przełożyć na talerz. Kiełbasę przełożyć na rozpalony grill, polać 2 łyżkami oliwy, oprószyć mieloną papryką i przypiec. Przypieczoną dodać do całości. Całość posypać sezamem.
Komentarze (0)