Kiełbasa z grilla ze szpinakiem, komosą ryżową i grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2961
Kiełbasa z grilla ze szpinakiem, komosą ryżową i grzybami
fot. mauitimeweekly / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g pieczarek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 kiełbasy grillowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 łyżka sezamu
  • 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki czerwonej
  • sól

Opis przygotowania:

Komosę ryżową opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odcedzić i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać do tego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone w plastry pieczarki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 2 minuty, po czym przełożyć na talerz. Szpinak umyć, osączyć z wody i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, a następnie przełożyć na talerz. Kiełbasę przełożyć na rozpalony grill, polać 2 łyżkami oliwy, oprószyć mieloną papryką i przypiec. Przypieczoną dodać do całości. Całość posypać sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów