Szpinak ze szparagami i jarmużem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1193
Szpinak ze szparagami i jarmużem
fot. clayirving / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 20 g zielonych szparagów
  • 2 łyżeczki sosu ostrygowego
  • 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
  • 1 czerwona papryka chili
  • 1 łyżka mąki z tapioki
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • pęczek szpinaku
  • pęczek jarmużu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osaczyć z wody. Następnie szparagi, jarmuż oraz szpinak pokroić na kawałki i przełożyć do rondla. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość zalać bulionem warzywnym, sosem ostrygowym oraz sosem sojowym i gotować do miękkości składników. Potem wszystko doprawić do smaku pieprzem i solą, wsypać mąkę z tapioki, dokładnie wymieszać i zagotować. Zagotowane składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów