Szpinak ze szparagami i jarmużem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1268
Składniki:
- 300 ml bulionu warzywnego z kostki
- 20 g zielonych szparagów
- 2 łyżeczki sosu ostrygowego
- 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- 1 czerwona papryka chili
- 1 łyżka mąki z tapioki
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- pęczek szpinaku
- pęczek jarmużu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osaczyć z wody. Następnie szparagi, jarmuż oraz szpinak pokroić na kawałki i przełożyć do rondla. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość zalać bulionem warzywnym, sosem ostrygowym oraz sosem sojowym i gotować do miękkości składników. Potem wszystko doprawić do smaku pieprzem i solą, wsypać mąkę z tapioki, dokładnie wymieszać i zagotować. Zagotowane składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)