Szpinak z chryzantemami i pastą sezamową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2086
Składniki:
- 6 kwiatów chryzantem
- 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 4 łyżki sezamu
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 pęczek szpinaku
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Masło stopić na patelni, dodać do niego pokrojoną drobno cebulę, czosnek i zrumienić. Dodać opłukany i osączony z wody szpinak i dusić przez minutę. Następnie wlać sos sojowy, doprawić pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem kolejną minutę. Na drugiej patelni zrumienić 3 łyżki sezamu (1 łyżkę pozostawić do posypania) i dodać do szpinaku. Zerwać same płatki z chryzantem, dodać do całości i dusić przez 30 sekund. Potem wszystko przełożyć na talerz i posypać 1 łyżką sezamu.
Komentarze (0)