Szpinak z miodem, pomarańczą, orzechami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4250
Składniki:
- 30 g twarogu koziego
- 15 g łuskanych włoskich orzechów
- 4 łyżki miodu
- 1 pomarańcza
- 1 pęczek szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak sparzyć 3 szklankami wrzącej, lekko osolonej wody i odcedzić. Pomarańczę umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do miodu. Połamane na drobne kawałki orzechy włoskie oraz pokruszony ser kozi dodać do reszty. Miód z pomarańczą podgrzać na małym ogniu, następnie zalać ciepłym całość, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)