Szpinak z buraczkami i jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1926
Składniki:
- 2 buraczki czerwone
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek szpinaku
- pieprz ziołowy mielony
Opis przygotowania:
Szpinak oraz buraczki umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Jajka przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Po ugotowaniu odcedzić, usunąć delikatnie skorupkę, a następnie łyżeczką wyskrobać jajko do składników na talerzu. Dodać do tego szpinak. Wszystko skropić oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem ziołowym.
Komentarze (0)