Szpinak z buraczkami i jajkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1926
Szpinak z buraczkami i jajkiem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 buraczki czerwone
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek szpinaku
  • pieprz ziołowy mielony

Opis przygotowania:

Szpinak oraz buraczki umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Jajka przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Po ugotowaniu odcedzić, usunąć delikatnie skorupkę, a następnie łyżeczką wyskrobać jajko do składników na talerzu. Dodać do tego szpinak. Wszystko skropić oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem ziołowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów