Szpinak z twarożkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2853
Składniki:
- 30 dag mrożonego szpinaku
- 5 dag twarożku kremowego
- 1/2 łyżki natki pietruszki
- starta gałka muszkatołowa
- gorczyca
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Zamrożony szpinak łamiemy, wkładamy do rondelka i rozmrażamy na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Do lekko ciepłego i rozmrożonego dodajemy twarożek. Mielimy w młynku gałkę, gorczyce i pieprz. Przyprawiamy potrawę i dodajemy sól oraz masło. Podajemy na gorąco, posypany posiekaną natką pietruszki.
Komentarze (0)