Łosoś zapiekany z serem i pomarańczą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2985
Składniki:
- 300 g filetów z łososia
- 15 dag tartej mozzarelli
- 3 pomarańcze
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety łososia umyć, podzielić na porcje, oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie zalać go oliwą z oliwek. Pomarańcze, paprykę oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Pomarańcze wraz ze skórą pokroić w cienkie plastry, po czym obłożyć nimi rybę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Papryczkę chili oraz szczypiorek pokroić drobno. Pokrojone składniki dodać do całości. Wszystko posypać tartą mozzarellą, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez około 20 minut (upieczenie ryby sprawdzać widelcem). Podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.
Komentarze (0)