Łosoś zapiekany z serem i pomarańczą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2985
Łosoś zapiekany z serem i pomarańczą
fot. mak1e / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z łososia
  • 15 dag tartej mozzarelli
  • 3 pomarańcze
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety łososia umyć, podzielić na porcje, oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie zalać go oliwą z oliwek. Pomarańcze, paprykę oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Pomarańcze wraz ze skórą pokroić w cienkie plastry, po czym obłożyć nimi rybę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Papryczkę chili oraz szczypiorek pokroić drobno. Pokrojone składniki dodać do całości. Wszystko posypać tartą mozzarellą, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez około 20 minut (upieczenie ryby sprawdzać widelcem). Podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów