Szpinak z rodzynkami i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2891
Składniki:
- 30 g rodzynek
- 30 g orzeszków pinii
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pęczki szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i dodać do niej rodzynki oraz orzeszki pinii. Smażyć na średnim ogniu przez 1,5 minuty. Potem dodać do tego szpinak. Całość oprószyć szczyptą soli, dokładnie wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)