Szpinak z jajkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3739
Składniki:
- 1 kg szpinaku
- 3/4 szklanki mleka
- 4 jajka
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- 1 łyżka mąki sól
Opis przygotowania:
Szpinak dokładnie przebrać, umyć, odciąć korzonki i gotować do 5 minut. Ugotowany odcedzić i pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skorupek. Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem i wlać do garnka ze szpinakiem, dodać do niego sól i cały czas mieszając gotować przez 5 minut. Następnie szpinak wyłożyć na talerz, jajka posiekać drobno i ułożyć na szpinaku. Wierzch posypać papryką w proszku.
Komentarze (0)