Szpinak z jajkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3562
Szpinak z jajkami
fot. Dan4th / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 kg szpinaku
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka mąki sól

Opis przygotowania:

Szpinak dokładnie przebrać, umyć, odciąć korzonki i gotować do 5 minut. Ugotowany odcedzić i pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skorupek. Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem i wlać do garnka ze szpinakiem, dodać do niego sól i cały czas mieszając gotować przez 5 minut. Następnie szpinak wyłożyć na talerz, jajka posiekać drobno i ułożyć na szpinaku. Wierzch posypać papryką w proszku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów