Arbuz z owocami i serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 66
Arbuz z owocami i serem
fot. bondarillia (elements.envato.com)

Składniki:

  • 1 arbuz do 1,5 kg
  • 100 g sera twarogowego
  • 1 szklanka czerwonych malin
  • 1 szklanka żółtych malin
  • 1 szklanka czerwonego agrestu
  • 1 szklanka czarnej porzeczki
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce dokładnie umyć i odsączyć z wody. Agrest pozbawić końcówek. Czarną obrać z ogonków. Następnie arbuza przekroić na połówki i wydrążyć z nich środki. Do wydrążonego arbuza wsypać maliny czerwone i żółte, czarną porzeczkę oraz agrest.Wszystko udekorować listkami świeżej mięty i posypać serem twarogowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy