Arbuz z owocami i serem
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1094
Składniki:
- 1 arbuz do 1,5 kg
- 100 g sera twarogowego
- 1 szklanka czerwonych malin
- 1 szklanka żółtych malin
- 1 szklanka czerwonego agrestu
- 1 szklanka czarnej porzeczki
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce dokładnie umyć i odsączyć z wody. Agrest pozbawić końcówek. Czarną obrać z ogonków. Następnie arbuza przekroić na połówki i wydrążyć z nich środki. Do wydrążonego arbuza wsypać maliny czerwone i żółte, czarną porzeczkę oraz agrest.Wszystko udekorować listkami świeżej mięty i posypać serem twarogowym.
Komentarze (0)