Szpinak z fasolką i chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1999
Składniki:
- 200 g świeżego szpinaku
- 40 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę chili pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Potem dodać do tego ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową, pokrojone chili oraz osączony z wody szpinak. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem przez 3 minuty na małym ogniu. Gotowe warzywa ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)