Szpinak z fasolką i chili

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1999
Szpinak z fasolką i chili
fot. polytikus / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 40 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka chili
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę chili pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Potem dodać do tego ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową, pokrojone chili oraz osączony z wody szpinak. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i dusić pod przykryciem przez 3 minuty na małym ogniu. Gotowe warzywa ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów