Grzanki z makrelą, cebulą, ogórkiem i kminkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2623
Składniki:
- 250 g wędzonej makreli
- 2 kromki chleba
- 2 łyżki oleju
- 2 kiszone ogórki
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka kminku
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Ogórki kiszone pokroić na drobne kawałki. Makrelę wędzoną pozbawić skóry, ości i dokładnie rozetrzeć widelcem z kminkiem. Do roztartych składników dodać pokrojone wcześniej składniki i dokładnie wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać kromki chleba i smażyć do czasu, aż się przyrumieni z obu stron. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć wymieszanymi składnikami i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)