Kabaczki nadziewane

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1850
Kabaczki nadziewane
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonej szynki
  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki masła
  • 2 żółte kabaczki
  • 2 pomidory
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kabaczki przekroić w poprzek i wydrążyć środki. Kromki chleba pokroić w słomkę. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić na kawałki. Natkę pietruszki drobno posiekać. Pokrojone składniki przełożyć do miski, po czym, oprószyć je pieprzem oraz solą, dodać masło i całość dokładnie rozetrzeć. Roztarte składniki nałożyć do wydrążonych kabaczków. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów