Kabaczki nadziewane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2089
Składniki:
- 30 g wędzonej szynki
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki masła
- 2 żółte kabaczki
- 2 pomidory
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kabaczki przekroić w poprzek i wydrążyć środki. Kromki chleba pokroić w słomkę. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić na kawałki. Natkę pietruszki drobno posiekać. Pokrojone składniki przełożyć do miski, po czym, oprószyć je pieprzem oraz solą, dodać masło i całość dokładnie rozetrzeć. Roztarte składniki nałożyć do wydrążonych kabaczków. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i podawać do spożycia.
Komentarze (0)