Dip z pastą sezamową tahini
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5204
Składniki:
- 50 ml soku z cytryny
- 50 ml wody
- 150 ml pasty sezamowej tahini
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Czosnek rozetrzeć i wymieszać z solą, sokiem z cytryny i pastą sezamową tahini. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.
Pastę sezamową możesz wykonać również samodzielnie, miksując na gładką masę nasiona sezamu z dodatkiem oleju arachidowego.
Dip ten świetnie nadaje się do ciepłych i zimnych przystawek, oraz potraw z pieczonych mięs.
Pastę sezamową możesz wykonać również samodzielnie, miksując na gładką masę nasiona sezamu z dodatkiem oleju arachidowego.
Dip ten świetnie nadaje się do ciepłych i zimnych przystawek, oraz potraw z pieczonych mięs.
Komentarze (2)
gdzie to tahini mozna dostac? drogie to?
Niestety u nas ciężko to dostać :(. Polecam poszukać gdzieś w supermarketach... czasami bywa.