Papryka palona z pastą sezamową i jogurtem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2142
Składniki:
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 200 g pasty sezamowej Tahini
- 3 g kiełków rzodkiewki
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 żółte papryki
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Wszystkie papryki pozbawić nasion i pokroić na duże kawałki. Oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Paprykę smażyć do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i przełożyć do szklanek. Na paprykę w szklankach nałożyć łyżką pastę sezamową i całość zalać jogurtem naturalnym. Wszystko posypać kiełkami rzodkiewki i podawać do spożycia.
Komentarze (0)