Szparagi z wołowiną duszoną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3794
Składniki:
- 30 g szparagów białych
- 40 g wołowiny bez kości
- 20 g makaronu ryżowego nitki
- szczypta szafranu
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Szparagi opłukać, zalać lekko osoloną wodą w taki sposób, aby je całkowicie zakrywała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć na talerz. Wołowinę posolić, oprószyć pieprzem, pokroić na kawałki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy zmieni kolor, dodać do niej pokrojoną w plastry cebulę, zeszklić, dosmażyć do miękkości mięsa i przełożyć na szparagi. Ugotować makaron ryżowy w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na wołowinę. Całość posypać szafranem.
Komentarze (0)