Szparagi z wołowiną duszoną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3593
Szparagi z wołowiną duszoną
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g szparagów białych
  • 40 g wołowiny bez kości
  • 20 g makaronu ryżowego nitki
  • szczypta szafranu
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szparagi opłukać, zalać lekko osoloną wodą w taki sposób, aby je całkowicie zakrywała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć na talerz. Wołowinę posolić, oprószyć pieprzem, pokroić na kawałki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy zmieni kolor, dodać do niej pokrojoną w plastry cebulę, zeszklić, dosmażyć do miękkości mięsa i przełożyć na szparagi. Ugotować makaron ryżowy w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na wołowinę. Całość posypać szafranem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów