Szparagi z migdałami, masłem i syropem klonowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1985
Składniki:
- 300 g szparagów
- 100 g płatków migdałowych
- 100 ml syropu klonowego
- 2 łyżki masła
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi dokładnie umyć, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie masło rozpuścić na rozgrzanej patelni i wlać do niego syrop klonowy. Oba składniki wymieszać i wsypać do nich płatki migdałowe. Całość ponownie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, a następnie dodać do szparagów na talerzu.
Komentarze (0)