Napój szpinakowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1901
Napój szpinakowy
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Szpinak rozmrozić. Czosnek obrać ze skóry, zmiksować z rozmrożonym szpinakiem i przełożyć do szklanki. Bulion warzywny zagotować i gorący przelać do zmiksowanych składników. Całość doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu białego, wymieszać i dodać ćwiartkę cytryny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów