![Szparagi z migdałami w sosie pietruszkowym](https://smakowity.pl/storage/2799/conversions/szparagi-z-migdalami-w-sosie-pietruszkowym-medium.jpg)
Szparagi z migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1752
![Szparagi z migdałami](https://smakowity.pl/storage/8565/conversions/szparagi-z-migdalami-large.jpg)
Składniki:
- 400 g zielonych szparagów
- 100 g płatków migdałowych
- 3 łyżki masła
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego płatki migdałowe. Płatki dobrze wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i razem z masłem wyłożyć na szparagi.
Komentarze (0)