Szparagi zapiekane w cieście z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2299
Składniki:
- 300 ciasto filo
- 40 g zielonych szparagów
- 25 g tartego parmezanu
- 3 łyżki roztopionego masła
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi dokładnie umyć, odciąć ich końcówki i osączyć z wody. Plastry ciasta filo wysmarować roztopionym masłem tylko z jednej strony. Następnie dodać do tego szparagi. Całość posypać tartym parmezanem, doprawić do smaku szczyptą soli i dokładnie zwinąć w rulony. Wszystko posypać suszonym rozmarynem, przełożyć na blachę do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do czasu, aż ciasto przybierze złocisty kolor. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)