Szparagi w szynce
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1960
Składniki:
- 400 g zielonych szparagów
- 250 g wędzonej szynki wiejskiej w plastrach
- 100 ml ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki masła
- 1 zielony ogórek do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi oraz ogórka umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i zawinąć je w plastry wędzonej szynki. Całość przełożyć na patelnię i smażyć na roztopionym maśle przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz. Wszystko polać sosem sojowym i podawać przystrojone ogórkiem zielonym.
Komentarze (0)