Gulasz sojowy z ciastem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1909
Składniki:
- 200 g ciasta drożdżowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
- Na gulasz:
- 600 ml bulionu warzywnego z kostki
- 300 g soi
- 150 g przecieru pomidorowego
- 100 g kostki sojowej
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 marchew
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Soję przełożyć do rondla, zalać ją bulionem warzywnym i moczyć przez 3 godziny.
Przygotować gulasz: marchew obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać kostkę sojową oraz pokrojona marchew, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego namoczoną wcześniej soję wraz z bulionem i wlać przecier pomidorowy. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować do miękkości składników. Wówczas ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone na porcje ciasto drożdżowe i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Przygotować gulasz: marchew obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać kostkę sojową oraz pokrojona marchew, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego namoczoną wcześniej soję wraz z bulionem i wlać przecier pomidorowy. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować do miękkości składników. Wówczas ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone na porcje ciasto drożdżowe i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)