Szparagi z majonezem i czerymoją

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 219
Szparagi z majonezem i czerymoją
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g zielonych szparagów
  • 150 g majonezu
  • 1 owoc czerymoi (flaszowca peruwiańskiego)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi oraz owoc czerymoi umyć i osączyć z wody. Następnie przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać trzon i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do tego majonez, owoc czerymoi obrać ze skóry, pokroić go w cienkie krążki, oprószyć kurkumą i nałożyć go na szparagi.

0 komenatrzy

Podobne przepisy