Szparagi z majonezem i czerymoją
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 761
Składniki:
- 300 g zielonych szparagów
- 150 g majonezu
- 1 owoc czerymoi (flaszowca peruwiańskiego)
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi oraz owoc czerymoi umyć i osączyć z wody. Następnie przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać trzon i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do tego majonez, owoc czerymoi obrać ze skóry, pokroić go w cienkie krążki, oprószyć kurkumą i nałożyć go na szparagi.
Komentarze (0)