Szparagi z łososiem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1965
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia białego
- 40 g szparagów zielonych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek botwinki
- 1 cebula
- 1 por
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Szparagi ugotować w 0,5 l lekko osolonej wody i odcedzić. Odcedzoną wodą sparzyć botwinkę i osączyć. Por pokroić na 2 cm kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Łososia pokroić w plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej cebulę i zeszklić. Następnie dodać szparagi oraz por i smażyć pod przykryciem przez 3 minuty. Potem dodać do tego pokrojoną na kawałki botwinkę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać smażyć przez 1 minutę. Całość przełożyć na talerz. Na wierzch położyć plastry wędzonego łososia.
Komentarze (0)