Jajka z łososiem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1315
Jajka z łososiem i warzywami
fot. Laurel F / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego łososia
  • 4 jajka
  • 4 liście czerwonej kapusty
  • 3 łyżki oleju
  • 1 główka sałaty strzępiastej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Liście kapusty czerwonej pokroić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i dodać do sałaty na talerzu. Łososia wędzonego pokroić w kostkę, przełożyć go na 1 łyżkę rozgrzanego oleju na patelni i lekko zrumienić. Następnie ściągnąć go z ognia i dodać do warzyw na talerzu. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczypta soli oraz pieprzu i smażyć na pozostałym oleju do chwili, aż się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów