Jajka z łososiem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1505
Składniki:
- 30 g wędzonego łososia
- 4 jajka
- 4 liście czerwonej kapusty
- 3 łyżki oleju
- 1 główka sałaty strzępiastej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Liście kapusty czerwonej pokroić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i dodać do sałaty na talerzu. Łososia wędzonego pokroić w kostkę, przełożyć go na 1 łyżkę rozgrzanego oleju na patelni i lekko zrumienić. Następnie ściągnąć go z ognia i dodać do warzyw na talerzu. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczypta soli oraz pieprzu i smażyć na pozostałym oleju do chwili, aż się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do potrawy.
Komentarze (0)