Szparagi z groszkiem i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1005
Składniki:
- 350 g zielonych szparagów
- 350 g świeżego zielonego groszku
- 50 g tartego parmezanu
- sól
- pieprz czarny mielony
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Groszek zielony przesypać do miski. Szparagi pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wymieszać z zielonym groszkiem w misce. Całość posypać tartym parmezanem, szczyptą czarnego pieprzu i udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)