Jajka sadzone z groszkiem, parmezanem i pietruszką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2114
Składniki:
- 300 g zielonego groszku w zalewie
- 2 jajka
- 2 łyżki tartego parmezanu
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i przełożyć do miski. Groszek zielony osączyć z zalewy, dodać do natki pietruszki, posypać parmezanem, wymieszać i przełożyć na talerz. Następnie zagotować 1 l wody w rondlu, po czym do kubka wbić jajka, wstawić je z kubkiem do gotującej się wody i gotować do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy wyciągnąć je z wody i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)