Jajka sadzone z groszkiem, parmezanem i pietruszką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1880
Jajka sadzone z groszkiem, parmezanem i pietruszką
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g zielonego groszku w zalewie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i przełożyć do miski. Groszek zielony osączyć z zalewy, dodać do natki pietruszki, posypać parmezanem, wymieszać i przełożyć na talerz. Następnie zagotować 1 l wody w rondlu, po czym do kubka wbić jajka, wstawić je z kubkiem do gotującej się wody i gotować do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy wyciągnąć je z wody i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów