Spaghetti z groszkiem i parmezanem

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3320
Spaghetti z groszkiem i parmezanem
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 250 g zielonego groszku w zalewie
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Makaron spaghetti przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Groszek zielony osaczyć z zalewy i dodać do odcedzonego makaronu. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i przelać je do składników w misce. Dodać do tego posiekaną natkę zielonej pietruszki i tarty parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów