Spaghetti z groszkiem i parmezanem
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3320
Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 250 g zielonego groszku w zalewie
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tartego parmezanu
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Makaron spaghetti przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Groszek zielony osaczyć z zalewy i dodać do odcedzonego makaronu. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i przelać je do składników w misce. Dodać do tego posiekaną natkę zielonej pietruszki i tarty parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczek.
Komentarze (0)