Wróble
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 8411
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1/2 kg kapusty
- 4 całe jajka
- 1 cebula
- 1 szkl ryżu
- 1 szkl kaszy manny
- przyprawy do smaku
Opis przygotowania:
Mięso mielone przyprawiamy do smaku, dodajemy cebulę, jajka, surowy ryż oraz kaszę mannę. Kapustę kroimy w cieniutkie paseczki. Całość mieszamy i formujemy kotleciki. Obsmażamy surowe, następnie gotujemy ok. 40 minut w sosie pomidorowym.
Można dodać koperek, a cebulkę podsmażyć (jeśli ktoś lubi się troszkę pobawić).
Moja rada - kroić kapustkę na malutkie kawałki, kotleciki lepiej się trzymają. Ja korzystam z blendera, aby kapusta była drobniutko posiekana. Surowe kotleciki można zamrażać, wychodzi ich dość sporo. Pyszne i bardzo syte.
Można dodać koperek, a cebulkę podsmażyć (jeśli ktoś lubi się troszkę pobawić).
Moja rada - kroić kapustkę na malutkie kawałki, kotleciki lepiej się trzymają. Ja korzystam z blendera, aby kapusta była drobniutko posiekana. Surowe kotleciki można zamrażać, wychodzi ich dość sporo. Pyszne i bardzo syte.
Komentarze (0)