Wróble

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 8411
Wróble
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1/2 kg kapusty
  • 4 całe jajka
  • 1 cebula
  • 1 szkl ryżu
  • 1 szkl kaszy manny
  • przyprawy do smaku

Opis przygotowania:

Mięso mielone przyprawiamy do smaku, dodajemy cebulę, jajka, surowy ryż oraz kaszę mannę. Kapustę kroimy w cieniutkie paseczki. Całość mieszamy i formujemy kotleciki. Obsmażamy surowe, następnie gotujemy ok. 40 minut w sosie pomidorowym.

Można dodać koperek, a cebulkę podsmażyć (jeśli ktoś lubi się troszkę pobawić).

Moja rada - kroić kapustkę na malutkie kawałki, kotleciki lepiej się trzymają. Ja korzystam z blendera, aby kapusta była drobniutko posiekana. Surowe kotleciki można zamrażać, wychodzi ich dość sporo. Pyszne i bardzo syte.

Autor: lady221

Komentarze (0)