Szparagi grillowane z boczkiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2705
Składniki:
- 30 g zielonych szparagów
- 20 g wędzonego boczku
- 15 g tartego parmezanu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, osaczyć z wody i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Następnie zalać je oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem i solą. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i posypać nim zalane szparagi. Całość postawić na rozpalonym ruszcie grilla i piec do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)