Szparagi grillowane z boczkiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2705
Szparagi grillowane z boczkiem i serem
fot. KayOne73 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g zielonych szparagów
  • 20 g wędzonego boczku
  • 15 g tartego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, osaczyć z wody i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Następnie zalać je oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem i solą. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i posypać nim zalane szparagi. Całość postawić na rozpalonym ruszcie grilla i piec do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów