![Szparagi grillowane z sosem romesco](https://smakowity.pl/storage/6228/conversions/szparagi-grillowane-z-sesem-romesco-medium.jpg)
Szparagi grillowane z boczkiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2565
![Szparagi grillowane z boczkiem i serem](https://smakowity.pl/storage/3700/conversions/szparagi-grillowane-z-boczkiem-i-serem-large.jpg)
Składniki:
- 30 g zielonych szparagów
- 20 g wędzonego boczku
- 15 g tartego parmezanu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, osaczyć z wody i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Następnie zalać je oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem i solą. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i posypać nim zalane szparagi. Całość postawić na rozpalonym ruszcie grilla i piec do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)