Brzoskwinie grillowane z serem i miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1156
Brzoskwinie grillowane z serem i miodem
fot. Phil Denton / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g twarogu koziego
  • 4 brzoskwinie
  • 2 łyżki płynnego miodu

Opis przygotowania:

Brzoskwinie umyć, osączyć z wody, pozbawić pestek, a miąższ pokroić na małe kawałki i przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Brzoskwinie piec na rozpalonym grillu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z grilla, przełożyć na talerz i posypać twarogiem kozim. Całość skropić płynnym miodem lipowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy