Gruszki grillowane z szynką, szpinakiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1128
Składniki:
- 200 g szynki wędzonej wiejskiej
- 200 g sera twarogowego
- 150 g świeżego szpinaku
- 4 gruszki (Konferencja)
- 2 łyżki nasion granatu
- 0,5 łyżeczka mielonych goździków
Opis przygotowania:
Gruszki oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Szynkę wiejską pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku. Gruszki pokroić w ćwiartki, przełożyć je na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż się lekko przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla i dodać do całości. Wszystko posypać serem twarogowy, nasionami granatu i mielonymi goździkami.
Komentarze (0)