Gruszki grillowane z szynką, szpinakiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1128
Gruszki grillowane z szynką, szpinakiem i serem
fot. cajsa.lilliehook / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g szynki wędzonej wiejskiej
  • 200 g sera twarogowego
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 4 gruszki (Konferencja)
  • 2 łyżki nasion granatu
  • 0,5 łyżeczka mielonych goździków

Opis przygotowania:

Gruszki oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Szynkę wiejską pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku. Gruszki pokroić w ćwiartki, przełożyć je na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż się lekko przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla i dodać do całości. Wszystko posypać serem twarogowy, nasionami granatu i mielonymi goździkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów