Sznycle z kurczaka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2431
Sznycle z kurczaka
fot. basykes / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 czerstwe bułki
  • 2 łyżki mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:

Mięso podzielić na kotlety, rozbić, natrzeć solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Przygotować trzy talerze, do których wsypać mąkę, roztrzepane jajka, i bułkę pokrojoną w cieniutkie słupki. Porcje mięsa obtaczać kolejno: w mące, w jajkach i bułce. Rozgrzać mocno na patelni tłuszcz do smażenia i układać obtoczone porcje mięsa. Smażyć do 10 minut z jednej strony, potem przewrócić na drugą stronę i dosmażyć. Gotowe sznycle podawać z ziemniakami, ryżem i surówkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów