Sznycle z kurczaka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2623
Składniki:
- 2 duże piersi z kurczaka
- 2 jajka
- 2 czerstwe bułki
- 2 łyżki mąki
- 3 ząbki czosnku
- tłuszcz do smażenia
Opis przygotowania:
Mięso podzielić na kotlety, rozbić, natrzeć solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Przygotować trzy talerze, do których wsypać mąkę, roztrzepane jajka, i bułkę pokrojoną w cieniutkie słupki. Porcje mięsa obtaczać kolejno: w mące, w jajkach i bułce. Rozgrzać mocno na patelni tłuszcz do smażenia i układać obtoczone porcje mięsa. Smażyć do 10 minut z jednej strony, potem przewrócić na drugą stronę i dosmażyć. Gotowe sznycle podawać z ziemniakami, ryżem i surówkami.
Komentarze (0)